Uw filters
Terug naar overzicht

Converse blijft populair

donderdag, 23 april 2015

Als er één...

Als er één merk is dat tijdloos te noemen is, dan is het Converse wel. Hoewel… wat is tijdloos? Ze gaan al lang mee, maar bestaan natuurlijk niet eeuwig. Wel meer dan een eeuw. In 1908 werd het merk opgericht door Marquis Mills Converse. Nu weet je meteen waar de merknaam vandaag komt. Alleen had de naam toen nog een verlengstuk. De eerste bedrijfsnaam van het schoenenmerk is Converse Rubber Shoe Company. De eerste schoenen die het bedrijf produceerde, waren rubberen sportschoenen. Nog geen twintig jaar later werd de schoen gemaakt waar het merk vandaag de dag nog steeds populair om is: All Star. ’s Werelds eerste performance basketbalschoen die gemaakt was van canvas en een dikke rubberen zool had. Dat hoeven we eigenlijk niet uit te leggen, want dat is de All Star zoals hij nu ook bij Donelli.nl in de webshop staat.

Een jaar na de lancering doopte Converst de jonge basketbalspeler Chuck Taylor om tot vertegenwoordiger van de sneaker. Het merk was zo tevreden over Chuck, dat ze de schoen naar hem vernoemden. Voor wie een paar All Stars in huis heeft: pak ze er even bij en kijk naar het logo op de enkel. Hier is nog steeds het bewijs te zien dat de schoenen naar Chuck Taylor zijn vernoemd. Chuck heeft enorme invloed gehad op de populariteit van All Star die toenam omdat door Chuck’s toedoen de populariteit van de sport basketbal toenam. In no time maakte hij het merk tot het grootste sportmerk.

Inmiddels heeft Converse naast basketbal vele groeperingen aan zich weten te binden. De punkbeweging in de jaren ’70; de surf en skate scene; de grunge scene in de jaren ’90 en nog veel meer groepen. Wat er eigenlijk op neerkomt dat bijna elke groepering binnen de maatschappij wel iets heeft met het merk Converse.

Converse is van een sportmerk uitgegroeid tot een fashionmerk. Dat werd alleen maar versterkt nadat vele celebraties gezien werden met de populaire sneakers. En daaruit zijn inmiddels verschillende samenwerkingen ontstaan met verschillende artiesten.

Nog steeds is eigenlijk elk moment een goed moment om Converse aan te schaffen. In de zomer, in de lente en zelfs in de winter -met een stel dikke sokken erin- mogen Converse nog gezien worden. Wie Converse draagt, weet eigenlijk altijd dat hij/zij goed zit. Converse zijn nooit uit en daarmee de gene die ze draagt ook niet.

Click & Shop Converse

Nieuwsbrief