Uw filters

Dames Nike

11 Producten
Filters
Filters

Een groot aanbod damesschoenen

Al sinds de Prehistorie worden ze gedragen en, als wij even mogen stereotyperen, vrouwen kunnen er geen voldoende van krijgen: schoenen!

Bij Donelli zijn wij dol op alle vrouwenschoenen. Vrouwenschoenen met of zonder hak, met een plateauzool, met een kleurtje of lekker neutraal, damesschoenen met klittenband of veters. Welke smaak schoenen je daarnaast hebt, bij Donelli vind je jouw nieuwe paar damesschoenen.

Ons aanbod bestaat uit diverse beroemde schoenmerken zoals Tommy Hilfiger, Gabor Adidas en Nike. Onze damesschoenen selectie bestaan uit de volgende soorten schoenen:
 • Boots
 • Sneakers
 • Veterschoenen
 • Korte laarzen
 • Desert boots
 • Instappers
 • Espadrilles
 • Pumps
 • Lange laarzen
 • Klittenbandschoenen
 • Sloffen
 • Slippers
 • Sandalen
De eerste schoenen waren vooral gemaakt van dierenhuiden. Schoenen werden toen nog niet gedragen omdat het mooi was, maar om je voeten te beschermen tegen de kou.

Ongeveer 20000 jaar later veranderde het dragen van schoenen tegen de kou naar het dragen van schoenen als statussymbool. In de tijd van de Egyptenaren waren schoenen niet alleen meer van dierenvellen gemaakt, maar begon men ook schoenen van riet te maken. Slaven en arme mensen mochten geen schoenen dragen, zo was rijk van arm te onderscheiden.

In de tijd van de Grieken en Romeinen waren sandalen de meest gedragen schoenen. Deze schoenen bestonden uit een zool aangevuld met heel veel riempjes/ touwtjes die om de wreef, enkel en kuit werden vastgemaakt.

In de Middeleeuwen werden veel schoenen met spitsen neuzen gedragen. De zogenaamde snavelschoenen was een trend die met de kruisvaarders mee was gekomen uit het Midden-Oosten. Ook de schoenen met spitsen neuzen toonde de positie van iemand aan. Hoe langer de neus was, hoe hoger de positie van die persoon.

Rond de zestiende en zeventiende eeuw komen schoenen met hakken voor het eerst in de mode. Opmerkelijk was dat de eerste schoenen met hakken veelal door mannen werden gedragen. Pas later gingen vrouwen schoenen met hakken dragen en gingen mannen op platte schoenen lopen.

In de achttiende/ negentiende eeuw werden de schoenen steeds sportiever. Zwarte sportieve schoenen waren mode in Engeland en zoals wel vaker met trends gebeurt, waaide dit over naar Europa.

Vanaf de twintigste eeuw was eigenlijk alles mogelijk op het gebied van schoenen. De trends van vroeger komen steeds weer terug in een nieuw jasje.

Op zoek naar jouw nieuwe paar vrouwenschoenen? Neem dan eens een kijkje in de shop of in de webwinkel van Donelli en zoek jouw nieuwe paar schoenen uit!

Nike: sportieve schoenen voor iedereen

Al jaren is Nike een trendsetter op het gebied van sportschoenen en sneakers. Het logo van Nike is wereldberoemd en de schoenen zitten heerlijk. Je kunt Nike ook wel de koning van de sneakers noemen. Schoenen van Nike koop je in de webshop of in de winkel van Donelli. Wij hebben de mooiste modellen voor je in ons aanbod opgenomen.

Het hippe merk Nike speelt ieder seizoen in op de nieuwste trends. Dit zie je terug in de kleuren en patronen van de nieuwe collectie. De modellen van Nike zijn er in tientallen kleuren.

Het Swoosh logo is altijd terug te vinden op de schoenen van Nike. Soms heel opvallend en soms minder opvallend, maar altijd aanwezig. Het logo van Nike is wereldwijd een topmerk. Het werd voor 35 dollar ontworpen door een studente aan een grafische opleiding die toentertijd als freelancer voor Nike werkte.

Het toonaangevende merk Nike heeft een duidelijk doel voor ogen. Nike wil inspiratie en innovatie bieden aan iedere atleet wereldwijd. En wanneer je een lichaam hebt, ben je in de ogen van Nike al een atleet.

Nike is zeer vooruitstrevend. Het merk beschikt over een onderzoekscentrum waar dagelijks gezocht wordt naar nieuwe technieken voor een nog beter draagcomfort. Ze bekijken de problemen waar atleten nu nog tegenaan lopen bij het dragen van sportschoenen. 

Door verbeteringen door te voeren, wordt de schoen van de toekomst geproduceerd. Wanneer je de schoenen van Nike draagt, kun je voelen dat ze zo vaak getest zijn. Ze zitten heerlijk comfortabel en je kunt er perfect mee bewegen!

Nike vindt duurzaam ondernemen en bewust met het milieu omgaan ook belangrijk. Zo is de Nike Flyknit schoen ontworpen om zo min mogelijk afval te produceren.

Nieuwsbrief
Voeg toe aan favorieten

U moet inloggen om gebruik te maken van deze functie.

Inloggen Registreren Shop verder