Your filters
Back to overview

Maruti

Thursday, 29 September 2016

De lente hebben we állang achter ons gelaten en de zomer heeft toch nu ook echt plaats moeten maken voor de herfst. Dat neemt niet weg dat we een mooie terugblik kunnen werpen op de lente-collectie van Maruti van het afgelopen jaar wat je kan blijven dragen, het hele jaar door.

Stijlvol, speels en gedurfd, een kleine greep van kernwoorden om deze gekozen richting een label te kunnen geven. Tijdens het ontwerpen van deze collectie hebben de designers van Maruti zich laten inspireren door het effect wat wordt gecreëerd door pennen, verfspetters en zwarte markeerstiften op pony haar. Ze zijn op ontdekkingstocht gegaan en zo tot opvallende, frisse effecten gekomen door handgemaakte tekeningen te combineren met de digitale print-techniek.

Design

We hebben allemaal dat beeld in ons hoofd, als blije kinderen met onze handen vol pennen en markers om zo uiteindelijk los te kunnen gaan op papier, behang, meubels en kleding. Bedoeld en onbedoeld. Gelukkig zijn ze bij Maruti wel met een plan van aanpak gekomen en dat zie je meteen. “The Paint Stripes” is een geheel bedekte print waarbij eenvoudige, fijne lijnen naar voren komen. Je krijgt het idee dat er inderdaad een stift over de schoen heen is gegaan, maar niets is minder waar.

Elegantie

Het is een goed ontworpen print op hoge kwaliteit koeienleer. Je ziet geen chaos, maar stijlvolle patronen die een rustige uitstraling geven. Daarnaast ook de meer kunstzinnige “Memphis”, die weer is geïnspireerd door de Memphis Group uit de jaren ’80 en de vroege jaren ’90. Deze Italiaanse interieur beweging werd vooral herkend door de opvallende patronen en grafische prints. Het speelse, maar schone karakter van deze collectie is bijna met elke outfit te combineren ongeacht het seizoen!

Newsletter