Your filters
Back to overview

Birkenstock

Thursday, 30 April 2015

Birkenstock is de...

Birkenstock

Birkenstock is de “old timer” onder de slippers. Door het hoge loopcomfort zijn deze slippers niet meer weg te denken. Tegenwoordig heeft iedereen wel één of meerdere paren van deze stevige slippers in de schoenenkast staan.

Door de neutrale uitstraling zijn ze gemakkelijk te combineren. En omdat ze zo makkelijk te combineren zijn en zo lekker lopen zijn het de perfecte slippers om mee te nemen op reis, bijvoorbeeld op vakantie in de zomer.

Birkenstock is natuurlijk bekend geworden met hun teenslipper met een dikke zool. Inmiddels heeft Birkenstock in al die jaren meerdere modellen op de markt gebracht waar ze ook om bekend staan.

In alle slippers is hun wereldberoemde voetbed verwerkt. Birkenstock is namelijk de uitvinder van het eerste flexibele voetbed van kurk. Voor deze uitvinding zijn alleen de beste natuurlijke grondstoffen gebruikt om het voetbed zo optimaal mogelijk te maken. Het voetbed onderscheidt zich in 7 punten:

1. Het voetbed heeft een opstaande rand helemaal rondom de slipper. Hierdoor worden de tenen beschermd.
2. Tenen grip: dit is het opstaande randje ter hoogte van de tenen dat er voor zorgt dat de tenen op hun plek blijven en hierdoor de natuurlijke rollende beweging van de voet bevordert.
3. In het midden van het voetbed bevindt zich een verdikking die de druk vanuit het midden van de voet helpt te verschuiven naar de voorkant van de voet. De druk wordt verdeeld, waardoor het zere voeten helpt te voorkomen.
4. Voor de binnenzijde van de voet is het voetbed zo ontworpen dat de voet rondom comfortabel aanvoelt.
5. Net voorbij de hak, richting de voorkant van de zool zorgen de binnenste en buitenste lengterichtingen voor steun en stabiliteit van de hak.
6. Ter hoogte van de hak is het voetbed wat dieper waardoor zich een klein kuiltje vormt op die plek. Dit geeft de voet stevigheid en houvast.
7. Het materiaalgebruik zorgt voor een unieke hoge mate van loopcomfort.

Click & Shop Birkenstock

Newsletter